“Faciliteiten & Tarieven

Come and enjoy a perfect cup of Coffee

Bowlinghut de Praeter

De bowlinghut heeft een gezellig natuurlijke uitstraling die perfect aansluit bij het karakter van de camping.

Voor de vele arrangementen (bowlen en eten) kunt u kijken op de site van De Praeter.

 

Molen en molenmuseum Assumburg

Voor informatie over Molen assumburg en het gelijknamige museum, kijk in de molendatabase of de VVV Pagina. De site van de gemeente Steenbergen heeft ook nog wat informatie.

Volgens een bericht in de Middelburgsche Courant van 10 september 1897 liep de voorganger van deze molen op maandag 6 september bij storm door de vang en brandde als gevolg geheel af. De eigenaresse, de weduwe Lievense, kocht hierna de voor de sloop te koop staande oliemolen “Het Huis Assumburg” te Assendelft aan. De molen werd daar afgebroken, in onderdelen naar Nieuw-Vossemeer gevaren en daar weer opgebouwd.

Het grootste drama in de geschiedenis van deze molen is zonder twijfel de overstromingsramp van 1 februari 1953 geweest: toemalig molenaar/eigenaar A.J. Ooms kwam met vrouw en drie van zijn kinderen in de golven om het leven.

De molen bleef, zij het behoorlijk beschadigd, overeind. Tussen 1965 en 1968 volgde een (moeizame) restauratie aan de onderbouw. Daarbij werden de schuine stellingschoren vervangen door verticale stutten op een stenen voet. Omdat de op de achkante romp aangebrachte rabatdelen niet waterdicht bleken, werd tussen 1966 en 1969 opnieuw herstel uitgevoerd. In 1984/85 werd de kap grotendeels vernieuwd en kreeg de molen nieuwe gelaste roeden. In 2010 werd de stelling grotendeels vernieuwd. Na het beëindigen van het maalbedrijf is op de begane grond en op de maaizolder een molenmuseum ingericht. Er staan modellen van alle in Nederland voorkomende molentypen en er is ook een fototentoonstelling. Opvallend is de rode bakstenen onderbouw met vanaf de houten stelling eerst witte horizontale planken en daarboven een met zwart dakleer beklede bovenbouw.

Deze molen nam bij de verplaatsing van 1897 als het ware de naam mee. Assumburg verwijst naar het nog altijd bestaande kasteel te Heemskerk. Overigens heette de molen op zijn oude standplaats “Het Huis van Assumburg”.

Bron

 

Kinderboerderij

Op en rond Camping Mattenburg bevinden zich de dieren van de kinderboerderij, maar houden er ook van om op de weiden en de dijken te grazen.

 

Speeltuin

Camping Mattenburg heeft meerdere speeltuinen waar kinderen zich naar hartenlust kunnen vermaken. De kleurrijke speeltoestellen staan uitnodigend klaar op lekker zacht zand.

Tarieven per overnachting :

per persoon € 2.50

huisdieren € 1.00

kleine tent  € 6,50

Grote tent  € 8.50

caravan   € 10.00

kleine camper  (busje) € 13.50

camper € 13.50

Stroom per nacht  € 1.50

Douche € 0.50

 

Nieuwe plaatsen € 14.- m2 exclusief toeristen belasting

Wij zijn gestopt met een gasflessen depot. Deze service is bij Voets in bergen op zoom halen.

Caravans ouder dan 10 jaar zijn alleen toegestaan in overleg en in uitstekende staat.

Er zijn diverse jaarplaatsen vrij met diverse afmetingen.

Chalet aanschaffen kan bij

chalet bouw de Bergjes 
Bijhuizen  BV 

 

 

Neem contact op

Camping eigenaar John Auperle: 0651792812

Camping eigenaar Alexander Bouhuisen: 0629564777

Chalets/Vakantiehuizen Hohin Law: 0640596861